Mediestream

Mediestream Folkebibliotek

Adgang
Kun på biblioteket
Mediestream giver dig adgang til udvalgte historiske aviser fra perioden 1918-2001, som er blevet digitaliserede.

Aviserne er såkaldte "herreløse" aviser - det vil sige, at de ikke udkommer længere. 
Aviserne fremstår som digitaliserede helsider, og du kan derfor bladre igennem dem og få lov til at opleve indholdet i deres oprindelige miljø'; artikler, annoncer og billeder side om side. 

Normalt kan du kun få adgang til Mediestream, når du logger på via bibliotekets netværk. Det betyder, at du skal sidde fysisk på et af bibliotekerne (dog kan du godt bruge din egen computer, tablet eller telefon).  Men så længe bibliotekerne er nedlukket grundet corona, har du adang til MediaStream hjemmefra.

Særlig adgang til Mediastream hjemmefra, mens biblioteker er nedlukket.

MediaStream har forhandlet en ny aftale med Copydan Tekst og Node på plads, så de i lighed med sidste nedlukning af bibliotekerne kan tilbyde adgang til de ejerløse aviser i Mediestream hjemmefra, mens folkebibliotekerne er lukkede.

Se oversigt over de ejerløse aviser - https://www.kb.dk/ejerloseaviser

Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få en aftale på plads, for vi ved, at mange af jer efterspørger muligheden for at læse i aviserne hjemmefra. Aftalen gælder dog kun så længe, at folkebibliotekerne er lukket ned. Det betyder, at vi er forpligtede til at lukke for adgangen, når folkebibliotekerne igen får lov at åbne.

Mediestream giver online adgang hjemmefra til 67 digitaliserede aviser udgivet i perioden 1921-2002. Det drejer sig om bl.a. Aktuelt, Land og Folk, Nationaltidende, Aalborg Amtstidende, Fyns Venstreblad og mange andre. I alt mere end seks millioner avissider.

 

 

Tags